Salam,
Tadaaaahhh... semalam lepas lunch, saya try buat ice cream goreng.
Senang je rupanya. Last saya mkn ni, 2thn lepas kot. Beli kat GIANT.
RM2++ seketol. Skang dah tahu, boleh buat sendiri jerk.
Ceshhh belagak pulak disitu.
Ni 1st time buat, so agak kalut juga lah.
Tapi kalo tak cuba mana nak tahu jadi ke tidak kan.
Nahh, bahan-2 dia mudah jer.
Ice Cream ikut suka ko la nak apa rasa ngan roti.
Saya buat 4 ketol jer.
So guna 8 keping roti.
Saya gelek roti tu ngan glass. T__T
Ehem... guna je apa yang ada kat umah.
Asal boleh gelek elok sudah.
Pastu letak ice cream 1 scoop.
then tutup ngan sekeping lg roti geleng.
Pastu amik je la tutup tipuware ke, mangkuk ke. ikut suka ko lah.
Kasik tekap elok2 kat roti tu.
Asal kedua-2 roti tu bercantum n Ice cream x tersembur keluar.
Kira pass la tu..
Pastu letak dalam plastik , simpan dalam peti ice 3-4 jam atau semalaman lebih baik.
Lepas tu boleh goreng, dalam 2-3 saat, asal roti tu kaler kuning2 je leh angkat.
Saya g tau husband saya buat ice cream goreng.
Dalam peti ice.
Dia pon xcited lah buka n amik nak ngappp..
Tuuuuuuuuuuuuuuuu..... belom goreng lagi..
Lahh ingat dah leh mkn.
Ish tu kan x goreng lagi.
Hahh goreng la cpat nak makan.
Aigoooo... x sabar btol.
Nasib baik dah 3-4jam saya buat.
So goreng la utk dia.
X dan nak letak serbuk cinnamon..
Laju je dia ngappp...
Husband req nak mkn lagi.
So kene buat lagi la.
Pastu call mak,
"mak, orang buat ice cream goreng."
"Jadi ke?"
"Jadi lah, senang je buat."
............
Tadi buat lagi ,
esok cousin nak datang anta biskut batik..
leh bagi dia rasa pulak.
Sila lah cuba...semudah 1,2,3..ngappp :P~
akak!!!!!!dijah nakk!!!post la kat dijah seketul!!!!x pon lapan ketul ke!!!best tu!!!hahaha
ReplyDeletedijah nak ker? meh dtg umah akak. camne mo post. cair la . dia pas grg je kene mkn trus..bkn takat 8 ketol. satu buku roti tu akak buat utk dijah.. mkn la sampai ueweekkkk x34 .. hehehe
ReplyDeletehahahhahaa.....sampai satu buku tu!!!!!nyum3!!!!puas tuu!!!!!!x sabar la nak gi umah akak.... :P
ReplyDelete